BLIJF DOORGAAN

 ongeveer 4 minuten lezen

 

Heb je ooit een lange afstand gerend?

Zoals een halve marathon, marathon of triathlon? De 4 deserts? (Grapje, dat verkleint ons publiek iets te veel). Maar als je ooit mee hebt gedaan aan een wedstrijd waar uithoudingsvermogen voor nodig is, dan weet je dat het een reis door fysieke en emotionele ups en downs is.

Er zijn momenten die zo zwaar zijn dat je wilt opgeven. Stemmetjes in je achterhoofd die zeggen dat je gek bent om door te gaan. Muziek kan je dan helpen, maar elke stap blijft een uitdaging. Er is een lange weg te gaan, maar je moet jezelf inhouden niet te ver vooruit te kijken, dat is angstaanjagend. In plaats daarvan richt je je aandacht met laserfocus op de volgende mijlpaal. En de volgende. En de volgende.

Je probeert niet te stoppen als dat mogelijk is. Je kan langzamer gaan, maar je stopt niet. Want als je stopt is het veel te moeilijk om weer aan de slag te gaan. En als je dan ineens een onbekende steek in je hip krijgt, ‘Oh, hallo, dat is nieuw’, realiseer je je dat je nooit meer op hetzelfde tempo als voor je pauze gaat komen.

Bedrijven zitten momenteel ook in een wedstrijd die ons uithoudingsvermogen test.
Marketing is lastig op dit moment. Maar dat betekent niet dat je moet stoppen.

 

Laten we eens naar de logica kijken

Het is een natuurlijke reactie om te besparen tijdens onzekere tijden. Het is logisch, toch?

Maar momenteel zitten we in een situatie waarin:

  • Meer mensen thuis zijn, verveeld, meer dan ooit
  • Meer mensen hebben meer tijd dan ooit daarvoor
  • En er is een grotere behoefte aan content.

Wij kijken met zijn alle een derde meer TV en video’s, een record aantal luistert naar de radio en ongekend vaak worden zoekmachines gebruikt. Elke. Seconde.

En toch schroeven adverteerders hun uitgaven terug.
Hoe bedoel je logisch?

 
skeptical
 

Onzichtbaarheid is niet de superkracht die je nu nodig hebt

Geconfronteerd met deze feiten, is het begrijpelijk te denken dat ‘onzichtbaarheids modus aan’ niet de slimste optie momenteel is. Het dwingt je om jezelf om te bepalen of de vraag is ‘Kan ik het mijzelf veroorloven mijn marketing voort te zetten?’ of ‘Kan ik het mij veroorloven om dit niet te doen?’

Een recent gepubliceerd artikel in the Sunday Times bestudeerde marketing uitgave in tijden van recessie. Het claimt dat merken die volledig besparen op marketing veel langer nodig hebben om te herstellen dan bedrijven die zichtbaar blijven.

Het terugschroeven van je SEO of content marketing zorgt voor grote risico’s met betrekking tot je het herstel van je rankings, zelfs wanneer de economie verbetering laat zien.

 
see no monkey 900
 

Sla niet zo’n toontje tegen mij aan

Het is zooooo ontzettend belangrijk om je content en boodschap momenteel aan te passen zodat je niet overkomt als een halve-gare of ongevoelig. Is dat duidelijk? Je zou zeggen van wel. Maar het zou je verbazen hoe veel grote merken het verkeerd aanpakken.

Het gaat niet alleen om de tone-of-voice. Het gaat erom dat je jezelf verplaatst in de klant zijn slippers. ‘Hoe zou jij je voelen als je dit zou ontvangen op dit moment? Voegt het waarde toe?’ Als je die vragen vol vertrouwen met ja kan beantwoorden, is dat een goede start.

Maar om die vraag te beantwoorden, moet je begrijpen wat er veranderd is. Hint: Alles. Dus, wat is de nieuwe behoeften, motivatie en bezorgdheid? Hoe kan jij een probleem oplossen of iemand zich wat beter laten voelen over hun dag? Niemand wil iets verkocht worden. Wat kan jij doen om te helpen?

“The best marketing helps people first, and earns their business as a result.” ~ Rand Fishkin

Laat je mensenlijke kant zien. Als een vriend of familielid door een lastige periode heen zou gaan, zou je hem op een andere manier met hem praten. Je zou meer rekening houden met hun gevoelens. Samengevat is dat wat jij momenteel moet doen. Je kan aanwezig zijn. Je hoeft niet elke keer het over dat virus te hebben. Maar je moet op elk moment gevoelig zijn voor de situatie.

 
ipad dude 900
 

Investeer nu in de toekomst

Ondanks de verwachting dat marketingbudgets zullen krimpen, geven 63% van de marketeers meer uit aan SEO.
Waarom?
Omdat er per dag 20 miljard keer naar iets gezocht wordt.

Meer mensen zijn aan het zoeken, meer mensen zijn aan het browsen en meer mensen kopen online.
Wat is er voor de rest te doen? Zelfs na het bingen van Tiger King op Netflix, bezoeken mensen Google, dorstig naar meer. (De zoekterm Tiger King is de afgelopen 14 dagen met 2100% gestegen)

Organisch zoeken is een belangrijk gebied om je op te focussen dit moment. En zelfs als het zoekvolume voor jouw zoektermen omlaag is, is nu het moment om hard te werken aan je content.
Haalt “Segway tour en wijnproeverij Hoge Veluwe” momenteel niet zijn maandelijkse targets?
Gooi de Segway advertentie in de prullenbak en stap aan boord van de content trein.

Resultaten laten ons zien dat bedrijven die nu kunnen investeren in SEO daar later, als het verkeer terugkomt, de vruchten van plukken. Diegene die stoppen zullen daar misschien nooit meer van herstellen.